Kiwanis

Aartselaar

Serving the Children of the World ™

subhead
terug
sociale doelen 2011

Flegado gaat de boer op

Flegado is de afdeling Zorg van BW Klein-Brabant vzw. Ze tracht zorg op maat te bieden aan personen met een beperking. Vanuit een duidelijke vraag van onze gasten groeide het idee om een eigen tuin te bewerken, groenten te telen, kippen te verzorgen enzomeer. We hebben we dan ook een heel concreet project uitgewerkt genaamd: “FLEGADO GAAT DE BOER OP”. Onze gasten en medewerkers bedanken elke sponsor en kijken er naar uit om te mogen gaan werken in onze nieuwe tuin. Neem gerust een kijkje op

Flegado

De Meerpaal VZW

Deze instelling in Willebroek en Blaasveld houdt zich bezig met de opvang van mentaal gehandicapte volwassenen, waarvan de meesten normaal geboren zijn maar door een ongeval of aandoening blijvend gehandicapt zijn.”

De Meerpaal

De Klinkaard VZW

voorheen: Huize ‘Zonnelied’

Wegens de lange wachtlijsten in de zorg voor personen met een handicap, heeft de vzw De Klinkaard besloten om in de E. Tinelstraat – vlak bij De Klinkaard – een rijhuis te kopen. Dat willen ze in orde brengen om bijkomend 3 à 4 volwassen dove mensen met bijkomende handicaps te ondersteunen. Dit huis zullen ze volledig op onze eigen kosten renoveren en inrichten. Onze serviceclubs dragen een steentje bij voor de inrichting van dit huis !

De Klinkaard

Rode Kruis Willebroek

RK Willebroek is op zoek naar financiële middelen/steun voor het aankopen van een werkend AED-toestel voor hun dienst alsook om kinder-, jeugd- en volwassenen-opleidingen te kunnen geven. Dit is hoognodig om de bevolking te leren omgaan met de openbare AED-toestellen die in meer en meer gemeentes voorzien worden. Wat is AED ? AED is de afkorting van Automatische Externe Defibrillator, een computergestuurd toestel dat in staat is levensbedreigende hartritmestoornissen op te sporen, te analyseren en eventueel te behandelen door middel van een elektroshock. Het hart kan na de stroomstoot weer zelf proberen een hartritme te krijgen.

Rode Kruis Willebroek

Hoop voor Gillian

onderzoek en therapie GAN - Giant Axonal Neuropathy

Op uitnodiging kan onze zoon nog dit jaar met de behandeling starten. Het Fonds ‘Hoop voor Gillian’ tracht via allerlei activiteiten financieel te kunnen bijdragen aan het wetenschappelijk onderzoek voor de genezing van kinderen met GAN. Al julie steun is welkom.

Er is Hoop voor Gillian en alle kinderen met GAN !