Kiwanis

subhead
sociale doelen 2013

Het ELIMINATE-project

ELIMINATE is de naam van het project waarbij Kiwanis International en UNICEF hun krachten bundelen om een eind te maken aan tetanus bij moeders en pasgeborenen. Deze dodelijke zieke eist jaarlijks het leven van 60.000 onschuldige baby’s en een groot aantal moeders. De gevolgen van de ziekte zijn ondraaglijk: pasgeborenen lijden aan terugkerende pijnlijke spierkrampen en extreme gevoeligheid voor licht en aanraking. Op 18 oktober 2013 vond ons 3de concert plaats, Jef Neve Solo. 3500,-€ van de opbrengst van deze schitterende avond is voor ELIMINATE en dankzij een milde schenker wordt dit bedrag nog eens verdubbeld. ”

ELIMINATE

Het Alice-fonds

Op 21 april 2013 liepen enkele leden de Antwerp Ten Miles. Hun sponsors brachten 1.500,-€ samen die geschonken zijn aan het Alice Fonds. Deze vzw helpt gezinnen bij de verzorging van premature babies dmv de aankoop van toestellen voor thuisverzorging en verzorgingsproducten. Het Alice Fonds werd 'geboren' in het Universitair Ziekenhuis in Edegem, maar er is inmiddels een samenwerking met het Sint Augustinus in Wilrijk en het Middelheim Ziekenhuis in Antwerpen. vzw Alice Fonds

de lopers van de ten-miles