Kiwanis Aartselaar

CJMIB vzw

Opgericht in 1975 door haar nog steeds actieve bezielster Vera Verschaeren is het Centrum voor Jongens en Meisjes met Individuele Begeleiding vzw (CJMIB) uitgegroeid van een levensschooltje naar een toonaangevend centrum voor andersvalide jongeren en volwassenen.

CJMIB biedt diverse woon- en leefvormen aan gaande van dagcentrum, semi-internaat tot geïntegreerd wonen. Centraal staat een intensieve en individuele begeleiding van haar gasten en inwoners, zowel op het vlak van schoolse opleiding als op het vlak van zelfstandig leren leven.

Ook cultuur wordt hierbij niet vergeten. De toneelvoorstellingen in de Arenbergschouwburg zijn uitgegroeid tot een jaarlijks hoogtepunt waarbij het hele team een spektakel van muziek, toneel, humor en dans biedt. CJMIB verzorgt hierbij zelf de regie, de choreografie en het decor. Een eigen naaiatelier staat in voor de passende en soms verbluffende kostuums en kledij, aangepast aan elke act.

CJMIB is actief op 3 verschillende locaties: in Antwerpen, Hove en Kapellen. Telkens in een aangepaste, maar vooral ook aangename thuisomgeving, waar persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd wordt. Het gebouw in Hove: Hoveberg is aan vernieuwing toe om het energetisch comfort te verbeteren. Met Kiwanis willen we graag ons steentje hieraan bijdragen. Mogen we ook op jullie rekenen?

 

Men kan alleen goed zien
met het hart,
het essentiële is
onzichtbaar voor de ogen.

Antoine de Saint-Exupéry, 
Franse schrijver (1900-1944)