Kiwanis Aartselaar

ONZE SOCIALE DOELEN

De Meerpaal vzw

Deze instelling in Willebroek en Blaasveld houdt zich bezig met de opvang van mentaal gehandicapte volwassenen, waarvan de meesten normaal geboren zijn maar door een ongeval of aandoening blijvend gehandicapt zijn.

RAVOT vzw

Deze ongesubsidieerde organisatie uit Retie biedt aangepaste ontspannings- en sportactiviteiten aan voor autistische kinderen en jongeren. In 2015 zullen ze voor de tiende keer hun jaarlijkse sportdag organiseren. Mede dankzij de bijdrage van Kiwanis Aartselaar zal dit een extra feestelijke editie worden.

Spina Bifida

Spina Bifida is een zelfhulpgroep, opgericht in 1979, van en voor mensen met een 'open rug' en 'hydrocephalus’. Hun missie is het leven en de zorg voor deze mensen te verbeteren. Onze financiële ondersteuning zal gebruikt worden voor de zelfredzaamheidsweek die zij jaarlijks organiseren.

Het ELIMINATE-project

ELIMINATE is de naam van het project waarbij Kiwanis International en UNICEF hun krachten bundelen om een eind te maken aan tetanus. Deze dodelijke zieke eist jaarlijks het leven van 60.000 baby’s en talrijke moeders. De gevolgen van de ziekte zijn ondraaglijk: pasgeborenen lijden aan pijnlijke spierkrampen en gevoeligheid voor licht en aanraking.

De Wederik

De Wederik biedt zowel naschoolse- als schoolvervangende dagbesteding en richt zich op kinderen tussen 6 en 18 jaar. Het biedt een uitzonderlijke combinatie van contextbegeleiding, individuele begeleiding en leergroepwerking. De bedoeling is om de jongere zo snel mogelijk te re-integreren in het regulier onderwijs en de ontwikkelingskansen te maximaliseren.

Flegado
gaat de boer op

Flegado is de afdeling Zorg van BW Klein-Brabant vzw. Ze tracht zorg op maat te bieden aan personen met een beperking. Vanuit een duidelijke vraag van onze gasten groeide het idee om een eigen tuin te bewerken, groenten te telen, kippen te verzorgen enzomeer.

De Klinkaard vzw

Wegens de lange wachtlijsten in de zorg voor personen met een handicap, heeft De Klinkaard vzw besloten een rijhuis te kopen. Dat willen ze in orde brengen om bijkomend 3 à 4 doven met bijkomende handicaps te ondersteunen. Dit huis zullen ze op onze eigen kosten renoveren. Kiwanis draagt een steentje bij bij de inrichting!

Rode Kruis Willebroek

RK Willebroek is op zoek naar financiële steun voor het aankopen van een werkend AED-toestel voor hun dienst alsook om opleidingen te kunnen geven. Dit is hoognodig om de bevolking te leren omgaan met de openbare AED-toestellen die in meer en meer gemeentes voorzien worden.

Hoop voor Gillian

onderzoek en therapie GAN - Giant Axonal Neuropathy Op uitnodiging kan onze zoon nog dit jaar met de behandeling starten. Het Fonds ‘Hoop voor Gillian’ tracht via allerlei activiteiten financieel te kunnen bijdragen aan het wetenschappelijk onderzoek voor de genezing van kinderen met GAN.

Echolocalisatie Kasterlinden

Blinde en slechtziende kinderen zijn vooral aangewezen op hun stok, hond of begeleider. Echolocalisatie gaat een stap verder. Hiermee kunnen ze hun omgeving "interpreteren" met behulp van echo's, net zoals dolfijnen. De school wil dit ook aan haar kinderen aanbieden en daarvoor samenwerken met een specialist.

Cade fluohesjes

Verkeersveiligheidsproject voor Aartselaarse kinderen via de Gemeentelijke Basisschool CADE, passend in het kader van 10 jaar CADE: Kiwanis Aartselaar financiert mee de aankoop van fluo-veiligheidsvestjes voor alle lagere-school kinderen.

Ritmica

Voor het opsporen van executieve functie-problemen wordt een testkit gekocht waarmee de hogere cognitieve functies, oftewel de executieve functies, op een gestandardiseerde manier kunnen worden onderzocht. Begeleiders binnen Ritmica vragen onze steun voor de aankoop van dit testenpakket.

SG Emmaüs Jonghelinckshof

In de Zuidschool worden kinderen met communicatiestoornissen opgeleid in twee types. Enerzijds gaat het om kinderen met gehoor-, spraak- en autismestoornissen. Anderzijds vind je kinderen met leerstoornissen. Sponsoring wordt gevraagd voor het aankleden van de nieuw aangelegde speelplaatsen en voor de aankoop van tafels.

Think Out of the Box

Kinderen met een handicap (autisme, down-syndroom, geestelijk) worden ook volwassen. Om voor hen dan een thuis te bouwen moet je als ouder wel out-of-the-box denken. Het Vriendenhuis in Schilde is een kleinschalig woonproject voor 12 jongvolwassenen met een mentale beperking.

Het Dolfijntje

Het Dolfijntje in Willebroek is geen gewoon zwembad. Hier geen massa zwemmers, geen galmende geluiden, geen luid geplens. Het Dolfijntje is een zwemparadijs vol snoezelwater en zachte muziek.

Hippotherapie Paatent

Paatent is een centrum voor hippotherapie en diergewenning. Zij organiseren bewegings- en speldagen en hippotherapie voor personen mét en zonder handicap. Het centrum bevindt zich op een rustige locatie, achter de molen van Aartselaar.

Het Alice-fonds

Op 21 april 2013 liepen enkele leden de Antwerp Ten Miles. Hun sponsors brachten 1.500,-€ samen die geschonken zijn aan het Alice Fonds. Deze vzw helpt gezinnen bij de verzorging van premature babies dmv de aankoop van toestellen voor thuisverzorging en verzorgingsproducten.

AANVRAAG SOCIAAL DOEL

Kent u een organisatie die in aanmerking zou komen voor steun van de sociale commissie van Kiwanis Aartselaar? Stuur dan een gemotiveerde aanvraag via het onderstaande contactformulier of email.

Projecten uit de eigen regio waarin het welzijn van het kind centraal staat genieten onze voorkeur. Wij geven oude en nieuwe projecten gelijke kansen.